• Elkészül a Locke & Key és az Árnyék és csont 2. évadja
  • Előbbi októberben debütál
  • A grandiózus fantasy sorozat viszont még nem kapott premierdátumot

A Netflix háza táján felgyorsultak az események mostanában. Rendkívül izgalmas nyár vár ránk a filmek terén, nemrég pedig két sikersorozatuk folytatását is bejelentették.

Locke & Key – Kulcs a zárját

Tavaly nagy sikerrel debütált a Joe Hill, azaz Stephen King fiának képregényeit feldolgozó Locke & Key (kritikánkat itt olvashatjátok), a streamingszolgáltató pedig nem meglepő módon berendelte az új szezont. Az októberi premier ugyan még kicsit odébb van, néhány kép azért segít felidézni a sorozatot.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Netflix Magyarország (@netflixhu) által megosztott bejegyzés

A történet szerint apjuk halála után három testvér visszaköltözik a család ősi birtokára, ahol mágikus kulcsokat találnak. Utóbbiakat és a bennük rejlő varázserőt azonban illetéktelenek próbálják megkaparintani. Hamar kiderül, hogy apjuk meggyilkolásának is köze van a rejtélyhez.

Shadow and Bone – Árnyék és csont

Április végén mutatták be a szolgáltató egyik leggrandiózusabb produkcióját, a Leigh Bardugo Grishaverzum-regényeit feldolgozó fantasy szériát. Eric Heisserer (Bloodshot, a Madarak a dobozban, az Érkezés) sorozatának főhőse egy kivételes mágikus képességekkel bíró fiatal katonanő. Alina feltett szándéka, hogy megmenti és egyesíti a háborúk terhe alatt roskadozó birodalmat, ám gonosz erők áskálódnak ellene.

Az Árnyék és csontot 55 millió háztartásban nézték a premiert követő huszonnyolc napban és hetvenkilenc országban került a nézettségi toplista élére a sorozat, így a Netflix nem habozott megrendelni a következő évadot is. A bejelentés nagy nyertese a keszthelyi kastély lehet, ahová remélhetően visszatérnek majd az – egyelőre premierdátum nélküli – új szezon forgatására.

rnyek-es-csont.png