• A keszthelyi Festetics-kastély az Árnyék és csont egyik fő helyszíne
  • A Netflix fantasy-jében egy fiatal katona varázserejével menti meg hazáját
  • A fenntartó várja vissza a produkciót az esetleges 2. évadra

Pont ma írtunk a Budapesten készülő Borderlands filmadaptációról, ami a valószínűleg jövőre debütál majd a mozikban. A Netflixen viszont már látható, sőt nagy sikerrel fut a Leigh Bardugo Grishaverzum-regényeit feldolgozó Árnyék és csont, ami szintén Magyarországon forgott. Eric Heisserer (Bloodshot, a Madarak a dobozban, az Érkezés) múlt pénteken debütált sorozatának főhőse egy kivételesen erős mágikus képességekkel bíró fiatal katonanő. Alina feltett szándéka, hogy megmenti és egyesíti a háborúk terhe alatt roskadozó birodalmat, ám gonosz erők áskálódnak ellene.

9dcc2c70.jpg
(A kép forrása: helikonkastely.hu)

A nyolc részből álló első évad a XIX. századi Oroszország közegét idézi meg, így lett a forgatás egyik fő helyszíne a keszthelyi Festetics-kastély. Az épület és annak belső tere a sorozatbéli cár palotájaként jelenik meg, digitálisan négy hagymakupolás toronnyal kiegészítve. Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója elmondta, hogy a főépület termei, folyosói, sőt parkja is világosan felismerhető a jelenetekben, ami számukra is kellemes meglepetést okozott. Egyelőre még nem tudni, hogy elkészül-e a második évad, de várják vissza a stábot Keszthelyre.

rnyek-es-csont.png

A 2019 őszétől 2020 tavaszáig forgó produkcióban egyébként rengeteg magyar statiszta, illetve néhány magyar színész, így Bánfalvy Ágnes, Ubrankovics Júlia és Schmidt Sára is dolgozott. Joseph Trapanese zeneszerző pedig elárulta, hogy a sorozat zenéjét teljes egészében Magyarországon rögzítették. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság filmtámogatási adatbázisa szerint az Árnyék és csont az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetéssel forgatott sorozata volt Magyarországon. A táblázat szerint a teljes büdzsé megközelítette a 15 milliárd forintot, amiből csaknem 12 milliárd volt a gyártó közvetlen magyarországi költése.

Forrás: MTI