• Állítólag két új Life is Strange is készül
  • Az egyik ezek közül az első sorozat folytatása lesz
  • A Life is Strange Switch-re is ellátogathat
  • De egyelőre ezekből még semmi sincs megerősítve

A Life is Strange eddig két, egymáshoz csak lazán kapcsolódó szériát élt meg. Az elsőben az időt manipulálni képes Max és barátnője, Chloe életét követhettük nyomon, míg a másodikban Seant és telepatikus valamint telekinetikus erőkkel bíró öccsét, Danielt ismerhettük meg. Illetve, Before the Storm címen született egy, az első szezon előzményeit elmesélő sztori szintén Chloe-val.

A Life is Strange jogai viszont úgy tűnik, elveszett a Dontnod számára, miután a fejlesztőstúdió szakított a Square Enix-szel. Az IP ugyanis a kiadónál maradt, és át is adta azt az említett előzményt jegyző Deck Nine-hoz, ami úgy tűnik, nem ül rajta, sőt egy, a ResetEra fórumán megjelent bennfentes szerint két új Life is Strange szezonon is dolgoznak.

Az egyik egy amerikai kisvárosban élő ázsiai nőt állít főszerepbe és öt részes lesz, ám ennél többet erről sajnos nem mondott. De igazából a második játékról szóló híre után lehet, hogy nem is nagyon mozgat meg ez senkit, ugyanis a bennfentes állítása szerint ebben Max és Chloe fog visszatérni, és az első szezon közvetlen folytatása lesz.

Emellett a híresztelő még elárulta, hogy mindkét játék az Unreal motorral készül, akárcsak a korábbi részek, illetve azt is megszellőztette, hogy az eredeti Life is Strange-et Switch-re is átrakják – arról nem tud, hogy a Before the Stormot és a Life is Strange 2-t is portolják-e.

Hogy mind ebből mennyi igaz, az jó kérdés, hiszen az ilyen névtelen bennfentesek az esetek többségében eléggé megbízhatatlanok, ugyanakkor az sem kizárt, hogy tényleg készül két új Life is Starnge. Egy harmadik rész akár a fentiek szellemében, akár teljesen más úton megvalósítva alapból nem kizárt, hiszen a széria kellően sikeres és népszerű. Egy természetfeletti erőket is használó sztoriban pedig semmi akadálya, hogy élő és holt szereplő is visszatérjen.