• Ma indult a League of Legends 2021-es szezonja
  • Ami rengeteg újdonságot hoz magával
  • Például kevesebb promót, több új hőst és Dr. Mundo sokáig húzódó átdolgozását

A mai nap vette kezdetét a League of Legends 2021-es szezonja, a Riot pedig egy kerek egyórás prezentációval készült a jeles eseményre, melyben lerántották a leplet egy sor idénre tervezett újdonságról. A bemutató egy ütős előzetessel indult, mely a League of Legends világát az utóbbi időben terrorizáló Ruined Kingre avagy Viegóra fókuszált, és ez egyáltalán nem véletlen, az idei játékbeli események középpontjába ugyanis ő fog állni a fejlesztők elmondása szerint.

viego-the-ruined-king-lol-01.jpg

De természetesen nem csak a sztori halad tovább 2021-ben, hanem érkezik egy sor egyéb újdonság is. A legfontosabb talán, hogy a készítők eltörölték rangsorolt játékban az egyes divíziók közti promóciós meccseket, így ezek miatt csak akkor kell aggódnunk, ha tiert ugranánk épp, mondjunk Bronzból Ezüstbe. Változott továbbá a meccset idő előtt elhagyók büntetése is: amennyiben valaki magára hagyja a társait egy rangsorolt összecsaoásban, úgy az illető több LP-t veszít, mindenki más pedig kevesebbet, amennyiben az érintett csapat kikap.

Mindez azonban nem minden, új hősök is jönnek természetesen idén, a fejlesztők szerint minden ösvényre legalább egy. Az első ilyen karakter ebben a hónapban érkezik, és pont a fent már említett Viego lesz, akit dzsungelesnek szán a Riot, és a következő három hős is a Ruined Kinghez kötpdik majd valamilyen formában. Az új arcok mellett a régiek is megváltoznak egy kicsit, legalábbis Dr. Mundo biztosan, akinek az átdolgozása az illetékesek szerint nagyon jól halad.

Végezetül pedig meg kell említeni még az idei világbajnokságot, már csak azért is, mert ambícióból itt sincs hiány: a Riot szerint az idei év legnagyobb e-sport eseményét és úgy alapvetően az egyik legnagyobb sporteseményét tervezik megrendezni.