A League of Legends ráadásul nemcsak egy MOBA, hanem sokak számára „a” játék, amivel egy egész életet el lehet tölteni. A száznál is több választható bajnok (itt így hívják a hősöket), a folyamatosan bővülő játéktartalom, valamint a többféle játékmód, melyek 3v3 és 5v5 felállású meccseket is lehetővé tesznek, olyan változatosságot biztosítanak a League of Legendsben, amit sok más MOBA játék egyszerűen nem tartalmaz, mert túl közel állnak a stílus gyökerének tartott első DotA-hoz.

A League of Legends fejlesztőcsapata azonban, a kaliforniai illetőségű Riot Games, mert újítani, és lám, nekik lett igazuk: a LoL nemcsak népszerű játék lett, hanem eSport, amit emberek tízmilliói játszanak nap mint nap, és a távol-keleten egész iparág épült ki a LoL-ban jártas eSportolók szponzorálása köré. A League of Legends azonban mindennek ellenére szórakozásnak is kiváló: a meseszerű grafika, a MOBA-kra jellemző könnyed irányítás, valamint a stratégiai játékok kedvelt fogásai remek hobbivá teszik a LoL-t – mely ráadásul teljesen ingyenes, és csak mikrotranzakciós formában lehet pénzt ölni bele.

Hazánk magyar ajkú játékosai számára lehet még kiváló hír, hogy a League of Legends 2013-ban hivatalos magyarítást kapott. A játék csak PC-re érhető el, a PC Guru Online-on pedig külön, havonta jelentkező rovatban foglalkozunk a programmal kapcsolatos újdonságokkal.