A DotA 2 egy MOBA, azaz a stratégiai játékok egy különleges alfajának képviselője, amit az intenzív multiplayer csatározások tettek közkedvelt stílussá. A DotA 2-ben összesen tíz játékos játszhat egymással, 5v5-ös felállásban, egyetlen egy pályán, amit három lane, avagy sáv keresztez – a csapatok a pálya két végén indulnak el a rivális brigád bázisa felé, hogy elpusztítsák az ottani ancientet, azaz őst; ez a DotA 2 célja, ám ahhoz, hogy ezt elérjük, csapatmunkára és a választható karakterek tökéletes ismeretére lesz szükség.

A DotA 2-ben több mint 100 hős közül választhatunk egyet, akivel a nagyjából 40-50 perces meccsek alatt fejlődnünk kell, vásárolgatnunk, hogy minél jobb felszerelésünk legyen, harcolunk, és mindennek a tetejébe még bizonyos szerepeket is betöltenünk –igen, a MOBA-k nem csak RTS, hanem RPG elemeket is magukba foglalnak. A DotA 2 első ránézésre nem különösebben változatos, hisz a megannyi játszható karakterrel szemben pályából csak egy van. Az azonban biztos, hogy a látszat csal: nincs két egyforma meccs, felállás vagy képességeloszlás, és ennek is köszönhető többek között, hogy a PC-exkluzív DotA 2 a modern eSportok egyik ásza.

Megijedni persze nem kell: az ingyenesen játszható, Steames DotA 2-t bárki élvezheti, hobbinak sem utolsó, szóval ne ijesszen el a hosszadalmas betanulási folyamat. Az azonban tény, hogy ha profi szinten akarja játszani valaki a mesés grafikával és színes lényekkel teletömött programot, az egy életen át tökéletesítheti a stratégiáját.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!