Nyolc fordulón már túl vannak a K&H MN3B League of Legends alapszakaszának csapatai, de a java csak most jön. A pontvadászat után a legjobb négy együttes továbblép a rájátszásba, az ötödik és hatodik helyezettek a következő szezonra készülhetnek, a hetedik és nyolcadik klub pedig kiesik a ligából. Az első hét mérkőzésen rengeteg izgalmas összecsapáson szurkolhattatok kedvenceiteknek, az alábbiakban a lejátszott huszonnyolc meccsről olvashattok érdekességeket.

c0514g-top5.jpg

A LEGTÖBBSZÖR KITILTOTT HŐS: THRESH (15)

A támogatók kezében tizenöt meccsen nem akarták látni a csapatok a lélekgyűjtő karaktert. Kezdeményező képességei, tankossága, lámpása és viszonylag nagy sebzése miatt nincs olyan meta, amikor ne találná meg a helyét.

A LEGTÖBBSZÖR KIVÁLASZTOTT HŐS: JINX (18)

Mivel viszonylag kevés akció történik az alsó ösvényen, ezért el lehet húzni az időd, mire kiforrja magát a rakétával lövöldöző őrült kisasszony. Az csak hab a tortán, hogy a szörnyek és killek belopására rendelkezik egy egész pályán átszáguldó végső képességgel.

LEGTÖBB KARAKTERREL JÁTSSZÓ IDÉZŐK: CRANKZ (IAS) ÉS MEIGHT (PLG)

Az Illés Akadémia Spirit dzsungelese és a Team Plague középső ösvényese minden összecsapáson különbözöző hőst választott. Hiába rendelkezik mindkét játékos hatalmas champion poollal, a győzelmek számában hatalmas közöttük az eltérés. Az alapszakasz első felében Meight hat alkalommal hagyta el győztesen a Szurdokot, CrankZ csak egyszer.

  • CrankZ hősei: Morgana (W), Fiddlesticks (L), Nidalee (L), Nocturne (L), Udyr (L), Volibear (L), Xin Zhao (L)
  • Meight hősei: Kassadin (W), Lee Sin (W), Orianna (W), Ryze (W), Sylas (W), Viktor (W), Cho'Gath (L)

LEGJOBB FARMOLÓK: FRENNA (9,59 CS/M), LORNOC (8,89 CS/M), AUTOMATIC (8,53 CS/M), MEIGHT (8,52 CS/M), KUBU (8,5 CS/M)

Három lövész vezeti a listát, igaz Frenna csak öt mérkőzésen lépett pályára, két alkalommal Karci helyettesítette. Meight az egyetlen középső ösvényes, aki 8,5 feletti CS/M mutatót tud felmutatni. Kubu a toposok között emelkedik ki ebben a kategóriában.

LEGJOBB KDA: TEAM PLAGUE

Abszolút a legjobb csapatnak mondható a szezon első felében elért eredmények alapján a Team Plague (Coatpustmain - Paresz - Meight - Kisze - Vioreleeee), ezért nem meglepő, hogy a KDA toplista első öt helyén a csapat kezdőjátékosainak nevei olvashatóak. Crokyxnek jobb csak a mutatója (10,33), de ő mindössze kétszer játszott az Afterglow Esports Egyesület színeiben az alapszakasz első hét fordulójában.

mn3bgeneralbanner.jpg