Egészen elképesztő jelenetsorok játszódtak le a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends alapszakaszának nyitómérkőzésein, ha lemaradtatok róla, akkor érdemes visszanézni mindkét adásnapot. A nyolc csapat közül három veretlen maradt két forduló után, három nyeretlenül várhatja a csütörtöki folytatást, ketten 1-1-gyel sorakoznak fel a középmezőnyben. Az alábbiakban megtudhatjátok, hogy mi történt az első és a második K&H MN3B LoL fordulóban.

A VERETLENEK

LENOVO LEGION HONVÉD

Kubu vezetésével órási meccsen diadalmaskodott az LLH, a veterán felső ösvényes pentakillt és "nem hivatalos" pentakillt szerzett egyetlen összecsapás alatt. Nagyon stabil drafttal, remek csapatjátékkal léptek elő Malackóék, ennek köszönhetően vezetik a tabellát, igaz holtversenyben. Bár elkövettek kisebb hibákat, ez még egyelőre belefért.

LLH vs IAS (1-0), LLH vs LvL Up Esport (1-0)

WONDER STAG ESPORTS

WAZIER összerakott egy olyan csapatot, amely 55 perces rekordhosszú meccsen legyőzte a címvédő Team Plague-et, rögtön a nyitófordulóban. A magyar LoL közösség egyik legismertebb toposa mellett Rabbano és Sora képes volt felvenni a versenyt Paresszel és Meighttel, a győzelem így nem maradt el. Az Illés Akadémia Spirit ellen könnyebb dolguk volt a Szarvasoknak, Fear Yasuóját megfogták early game-ben, Frennát meg kiszorították minden csapatharcból.

WSE vs PLG (1-0), WSE vs IAS (1-0)

KMK ESPORTS

Két könnyebb ellenféllel szemben bizonyította a KmK, hogy szeretne beleszólni az első hely sorsába. Sk1nzor, Matebuff és hextasy a statisztikák alapján felveszi a versenyt a legjobbakkal, Frenzy és Xeanny egyelőre még ebben a tekintetben elmarad társaitól. Utóbbinak a Golden Fox Esports elleni összecsapás biztos nem lesz a legkedvesebb emléke, ugyanis állandóan szürke képernyőbe szaladt bele, miután folyamatosan emberhátrányban harcolt a szóló ösvényeken.

KmK vs AGW (1-0), KmK vs GF (1-0)

c0427g.jpg

A KÖZÉPMEZŐNY

TEAM PLAGUE

A kétszeres MNEB bajnok többször megnyerhette volna a WSE elleni rangadót, azonban a koncentráció hiányzott a legfontosabb pillanatokban. A javításra nem kellett sokat várni, az Afterglow ellen csak a meccs elején okozott fejtörést edru mides Tryndamere-je számukra. Utóbbi meccs fénypontja Kisze sárkánylopása volt, amit egyetlen Átütő nyilvesszővel sikerült összehoznia.

LVL UP ESPORT

A nyitófordulóban Paulusz vezetésével sikerült elkapniuk a Golden Fox grabancát, de a Lenovo Legion Honvéd túl nagy falatnak bizonyult. A kommunikáción van még mit dolgozni, valamint a versenykörnyezetet is szoknia kell még néhány játékosnak. A "solo queue" stílus eddig nem tűnik rossznak, nagy harcban lehetnek a rájátszásért, ha tudját tartani a formát.

A NYERETLENEK

Az IAS-nél egyelőre nem találják azokat a draftokat, amelyek segíthetnek a pontszerzésben. NoizR edzői húzásaira tudtak reagálni az ellenfelek, de az elmúlt hónapok versenyein rendre jól teljesített a csapat. Még van hátra 12 forduló, de ideje lenne elkezdeni gyűjteni a pontokat, mielőtt túlságosan lemaradnak az élmezőnyről. Az Afterglow két nagyon nehéz ellenféllel kezdte el az alapszakaszt, ugyanis a tavalyi bajnok és a Sk1nzor nevével fémjelezz KmK került az útjukba. Főleg a KmK ellen játszottak kifejezetten jól, erre építhetnek a továbbiakban. A Golden Fox csalódott lehet, ugyanis az első meccsen a midesüket vették ki a játékból, a másodikon csak a midesükben volt sebzés. Az egyensúlyt kéne megtalálni a kettő között, akkor okozhatnak meglepetéseket akár a legjobbak ellen is.

Folytatás csütörtökön, 19:00-tól kezdődik a K&H MN3B LoL alapszakaszának harmadik fordulója. Az óriási nézettség mutatja, hogy rengetegen szurkolnak a kedvenc csapataiknak és játékosainak, csatlakozz a szurkolókhoz te is!

Az összecsapásokat élőben követhetitek az Esport2tv Twitch csatornán!

mn3b-kovesd-te-is-01.jpg