Tegnap elrajtolt a 300 000 forint összdíjazású Magyar Nemzeti VALORANT Kupa powered by K&H nyári minor kupájának kieséses szakasza. A rájátszás küzdelmeit a Team Plague és az Illés Akadémia Spirit nyitotta, a folytatásban a Rapid Ninjas és a Zero2Hero E-sport Academy csapott össze. A pályák tekintetében nem volt túl nagy változatosság, mindkét Bo3-ban Icebox és Bind kapta meg a főszerepet, a deciderig, azaz Havenig nem jutottak el a játékosok. A mai nap ismételten a felső ági ütközeteken szoríthattok kedvenceiteknek, a közvetítés 17:55-től indul az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube-on és az Esport1.hu oldalán!

mneb4banner22.jpg

TEAM PLAGUE VS ILLÉS AKADÉMIA SPIRIT (2-0)

Kifejezetten jól indított Grizzly Reynája Iceboxon, amelynek köszönhetően 4-0-ra ellépett az IAS. A PLG rendezte a sorait a belassult kezdés után, gyorsan kiegyenlítették az eredményt. Támadó oldalon innentől megvolt a lendület, az ötös minden tagjának megvoltak a momentumai, így nem volt kérdés, hogy védőként már csak gazdálkodni kell az előnnyel. 13-8-ra behúzták daeronék az első mapot, következhetett Bind.

A folytatásban tudta érvényesíteni az akaratát a Team Plague, de az utolsó körökben jobban koncentráltak Stellerék, így hosszabbítás következett. Az extra szakaszban azonban elfáradtak fejben az IAS-osok, amely számukra a vereséget eredményezte. Alsó ágról még természetesen van esélyük visszakapaszkodni, miközben a PLG-sek veRzioN becserélése ellenére (vagy pont emiatt?) ott vannak a felső ági elődöntőben.

RAPID NINJAS VS ZERO2HERO E-SPORT ACADEMY (2-0)

A VALORANT: East United Stage 2 frissen megkoronázott bajnoka nem hibázott, néhány kisebb megtorpanás mellett, de összességében magabiztosan jutott tovább a következő körbe. Ikke és Chadi volt az a két játékos, akik kifejezetten erős teljesítménnyel rukkoltak elő, de nem érheti kritika a többieket sem.

A Z2H-ból M4rci, a mindössze 16 éves srác volt az, aki abszolút felvette a versenyt a jóval tapasztaltabb ellenfelekkel. Mindenképpen érdemes miatta is követni majd az alsó ág eseményeit, mert látványos megmozdulásokra mindig számíthattok tőle.

MAI NAP MENETRENDJE

Ma egy óriási rangadóval indul a közvetítés, a VALORANT: East United Stage 2 ezüstérmese és a tavaszi minor kupa bajnoka küzd meg az első Bo3-as párharcban. Truve és Tigene ütközete izgalmasnak, pörgősnek és kihagyhatatlannak ígérkezik!

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.