• Az OG nyerte a kijevi majort
  • Az Virtus.Pro ellen játszottak
  • A finálé 5 játékon keresztül húzódott
  • Nem történt fontos bejelentés

Frankfurt, Manila és Boston után Kijevben is sikert aratott az OG, akik immár 4. major-trófeájukat zsebelték be  legfrissebb győzelmükkel.

Miután a reggel folyamán a VP kiütötte az IG-t, majd délután az OG ugyanezt megtette az EG-vel, a fennmaradó két csapat a koraesti órákban csapott össze egymással. A CIS régió egyedüli indulójaként a Virtus.Prónak megvolt a hazai pálya előnye, azonban a nap végén az európai OG vitte el a pálmát.

ogkiev-major.png

Csakhogy a történet ennél jóval bonyolultabb. 2013 óta először esett meg, hogy egy Valve szervezte esemény BO5 finálét teljes egészében kinyújtották, tehát mind az 5 játék lejátszásra került. Legutóbb a TI 3 döntője alatt került erre sor, ahol a NaVi és az Alliance vívtak meg egymással. Akkor az Alliance vitte el a trófeát, és akkori sikerük kulcsa, S4 most az OG-ban játszik. Habár a millió dolláros dream Carl most elmaradt, a kijevi széria ugyanolyan izgalmas volt, különösen az utolsó, mindent eldöntő mérkőzés.

Habár a nyertes a megszokott csapat lett, egy hagyománnyal most szakítottunk: a majort követően nem történt semmilyen nagyobb bejelentés. A TI 7 részletei egyelőre még titokban maradnak, annyi azonban biztos, hogy mégis Seattle-ben lesz megtartva az idei verseny is.