• Megjelent a Minecraft 1.9 Combat Update
  • Kibővített harcrendszer
  • Repülés
  • Új ellenfél
  • Kibővített The End

2014-ben jelent meg a Minecraft legutóbbi nagy frissítése, az 1.8, szóval azóta várunk a következő csomagra, de a várakozásnak immáron vége, ugyanis megérkezett a várva várt 1.9 Update, ami számos újdonságot hozott.

A legfontosabb az, hogy a harcrendszer átalakításon esett át (a frissítés becsületes neve 1.9 Combat Update), így már nem őrült módjára hadonászunk a kardunkkal, hanem minden csapás között egy bizonyos mennyiségű időnek el kell telnie, vagyis ezek ritmusában kell kaszabolnunk, ami némi ügyességet követel meg. Ehhez kapcsolódóon már két fegyvert (vagy tárgyat) használhatunk egyszerre, vagy egy fegyvert és egy pajzsot. Igen, már pajzsok is vannak. Továbbá a kardok és a balták egy-egy különleges támadást kaptak.

Az update másik újdonsága az elytra, amivel repülhetünk, illetve pontosabban, a karakterünk a levegőben kecsesen siklik. A varázsköpönyeg egy ideje már létezik, de most már tényleg itt van, és mindenki megszerezheti.

Mindezen kívül a The End városokkal és loottal bővül, illetve egy újfajta ellenséggel. A shulker egy igazi kis dög, ugyanis közönséges építőkockának álcázza magát, így sosem lehet tudni, hogy hol van.

Készen állsz visszatérni a játékba?

minecraft-1-9-combat-update.png