Chris Roberts visszatért a játékiparba, hiszen nemrég bejelentette legújabb, meglehetősen ambiciózus programját, a Star Citizent, mely a mester korábbi játékaihoz hasonlóan egy űrszimulátor lesz. Persze ahhoz, hogy elkészülhessen a játék, pénzre van szükség, nem is kevésre, a megfelelő összeget pedig a kiadók megkerülésével csak gyűjtés útján lehet beszerezni.

A csapat eddig csak a hivatalos oldalon fogadta az adományokat, s noha a szájt eddig nem volt teljesen stabil, már egymillió dollárnál tartanak. Roberts abban bízott, hogy gyorsan elérik a kitűzött kétmilliós célt, de a technikai gondok (a túl sok látogató alatt megroppant a szerver) hátráltatták a gyűjtést, így miután a rajongókat is megkérdezték, úgy döntöttek, hogy a Kickstarterre is felteszik a projektet. A népszerű portálon csupán 500 ezer dollárt szeretnének összekaparni, miközben továbbra is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a hivatalos oldalon, közvetlenül utaljuk át a pénzünket.

A gyűjtés során eddig közel 100 ezer dollár jött össze, a támogatók pedig természetesen a megszokott módon jutalmakban részesülnek -- maga a játék, extrák, és sok más egyéb várja az érdeklődőket.