Az eredeti tervek szerint a Chris Roberts (Wing Commander) nagy visszatérésének szánt Star Citizen elkészítéséhez szükséges pénzt a játék hivatalos oldalán, a kiadók és egyéb nagy cégek megkerülésével szedték volna össze -- ám olyan sokan voltak kíváncsiak erre a klasszikus irányvonalat követő űrszimulátorra, hogy a szerverek nem bírták a terhelést. A kezdeti elképzelésen így módosított egy cseppet Roberts csapata, s pár nappal ezelőtt feltették az egyre épszerűbb Kickstarterre a játékukat.

A fejlesztők nem kérnek sokat, csupán félmillió dollárt, ami az oldalukon eddig gyűjtött pénzzel együtt már elegendő lenne ahhoz, hogy elkészülhessen a program -- ez a pénz pedig most össze is gyűlt. Ha ellátogattok a gyűjtés oldalára, láthatjátok, hogy megvan az 500 ezer dollár, s így összességében már a kétmillió is.

Az adományokat természetesen továbbra is lehet küldeni, elvégre a gyűjtésből még hátravan 26 nap. Ki tudja, talán ha elég sok plusz pénz gyűlik össze, extra lehetőségekkel is bővülni fog a játék, bár erről a csapat még nem beszélt.