Szinte pontosan két évvel a Trónok harca utolsó évadjának premierje után, áprilisban kezdődik az első spin-off sorozat forgatása, jelentette be az HBO és az HBO Max tartalomigazgatója. A Targaryenek felemelkedését bemutató House of the Dragon 300 évvel játszódik az eredeti sorozat cselekménye előtt. Munkálataiban részt vesz Miguel Sapochnik rendező, akinek olyan ikonikus epizódokat köszönhetünk, mint a Hardhome és a Battle of the Bastards, ill. visszatér az eredeti főcímzenét jegyző Ramin Djawadi is. A főszerepeket Paddy Considine (A kívülálló), Matt Smith (Doctor Who), Emma D’Arcy (Hanna) és Olivia Cooke (Ready Player One) játsszák majd. Valószínűleg már jövőre debütálhat a House of the Dragon.

034bc-house-of-the-dragon-1.jpg

Casey Bloys sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy ismét felmerült több párhuzamosan futó TH széria lehetősége. Eredetileg öt spin-offon gondolkodtak az HBO-nál, köztük előzménytörténeteken és az anyaszéria mellékprojektjein egyaránt. A House of the Dragon mellett nemrég berendelték a G.R.R. Martin A hét királyság lovagja című könyvét adaptáló produkció pilotját is. Ugyanakkor nem a sorozatok száma a lényeg. Megfelelő alaptörténeteket keresnek, amik megérnek egy külön sorozatot, és csak ebben az esetben vágnak neki a forgatásnak.

Bloys elárulta azt is, hogy valóban szóba került egy felnőtteknek szóló TH animációs széria terve, de ezek az ötletelések a lehető legkezdetlegesebb fázisban tartanak csupán. Az animációs projektek platformjának egyébként az HBO Maxet szánják, míg az élőszereplős produkciókkal az HBO foglalkozik, írja a Deadline.