• 115 millió dollárt fizetett az Epic Games, a Borderlands 3 PC-s exkluzivitásáért
  • Ebből 100 millió dollár két hét alatt megtérült

Folytatódik a véget nem érőnek tűnő szivárgás az Epic Games vs. Apple ügy kapcsán: ezúttal a Borderlands 3 exkluzivitásával kapcsolatos megállapodás részleteire derült fény – a Gearbox játéka fél évig ugyebár csak az Epic Games Store-ból volt megvásárolható PC-re.

Az Epic összesen 115 millió dollárt fizetett az exkluzivitásért: ebből 20 millió volt a nem megtérülő összeg, amire rájött 15 millió dollár marketingköltség, valamint további 80 millió, ami a biztosíték volt, hogy minimum ennyit fog hozni a játék.

A kalkuláció végül helyesnek bizonyult, az első két hétben ugyanis az Epic Games Store-on 77 millió dollár forgalmat generált a játék, amire rájött további 23 millió a bolti- és az újraeladásokból. Ez összesen 1,56 millió felhasználót jelent, akiknek több mint a fele új volt, az Epic Games bevételéhez pedig 9,2 millió dollárral járult hozzá a 12 százalékos részesedésen keresztül.

A megtérülési számok tehát az első két hét alapján kifejezetten jók, de összességében azért nem mondhatjuk, hogy óriási üzletet kötött az Epic Games – nem véletlen, hogy becsléseik szerint évekig veszteséges lesz még a digitális áruház.