A Paradox Interactive örömmel jelentette be a Penumbra névre hallgató horrorsorozatuk kiegészítőjét, amely a manapság divatos "Requiem" alcímmel láttak el. A sorozat eddigi részeihez hasonlóan a Requiemet is az alig pár embert számláló független fejlesztőstúdió, a Frictional Games készíti. A Penumbra előző részének startolása után a készítők úgy gondolták, hogy még nagyon sok mesélni valójuk akad a történettel kapcsolatban, s azt, hogy egy kiegészítő tökéletesen megfelelel a sorozat lezárására. A jól bejáratott recept alapján fizikai fejtőrők sokaságát kell megoldanunk a történet folytatásában, mely a pszichológiai borzongás egy újabb fejezetét nyitja meg előttünk, de a múltból is sok szereplővel találkozhatunk majd.  Ezúttal még nehezebb lesz megállapítanunk, hogy mi az ami valódi, és mi az ami csak látszat, és kiderül, hogy már az érzékszerveinkben se mindig bízhatunk.

A megjelenés időpontja egyelőre homályba vész, viszont egyvalami már biztos: a Penumbra: Requiem is azon játékok sorát fogja gyarapítani, amelyek bolti forgalomba nem kerülnek, ezért csak online vásárlás formájában lehetünk a játék boldog tulajdonosai a GamerGate közreműködésével.

(A lenti képek a Penumbra előző részéből származnak. Az első rész ingyenesen beszerezhető a PGO Letöltések szekciójából!)