Azért beszélek családról, mert az Armed Assault alkotóin kívül nem sok más fejlesztő vette a fáradságot, hogy ilyen alapos szimulációt készítsen. És mivel szintén az ő gyermekük az Operation Flashpoint (melynek a folytatásához a kiadó másik csapatot keresett), ezért ésszerűnek tűnt a kifejezés használata.

Kiegészül az ArmADe rá is térek a lényegre: a Bohemia Interactive és a Black Element Software közösen dolgozik az ArmA kiegészítő lemezén, mely a Queen's Gambit nevet viseli. A játékban két új sztorialapú küldetéssorozat lesz (Rahmadi Conflict és Royal Flush), és több új multiplayer pálya. A Rahmadi konfliktust úgy írják le a fejlesztők, mint az alapjáték igaz nagy befejezését, grandiózus csatákkal, hatalmas épületek között, a Rahmadi és az új Porto szigeten.

A Royal Flush ehhez képest 18 hónappal később játszódik. Ezt úgy jellemzik, hogy zsoldosok érkeznek egy országba a kormány meghívására, mert a helyi katonaság már nem bír el a rájuk háruló feladatokkal. Itt jövünk mi a képbe, de mint kiderül, valami nem stimmel ezzel a küldetéssel, sok a gyanús dolog.

A többjátékos mód szerelmesei is megtalálják számításukat, az új küldetések közt szerepel az
Urban Raid, ami hat fős kooperatív játékra van kihegyezve, a Battle of Porto pedig a szigeten egy területfoglalós móka lesz, ahol akár 40 játékos is harcolhat egyszerre egymással.

Végül, de nem utolsósorban a kiegészítő tartalmazni fogja az 1.08-as foltot is, amely magában foglal sok új fegyvert és járművet, karaktereket, új erőforrás menedzsmentet és fegyverkereskedőket. Azt is megoldották végre, hogy az amerikai és a nemzetközi játékosok is csatározhassanak egymás ellen, de természetesen lesznek finomhangolások és technikai javítások is benne. A Queen's Gambit idén ősszel érkezik, addig is nézegessétek az első képeket róla!