• Ridley Scott House of Gucci c. filmje azt mutatja be, amikor felesége bérgyilkossal ölette meg Maurizio Guccit
  • Főszerepben Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons és Jared Leto
  • Patrizia Gucci sérelmezi, hogy apját hiteltelenül ábrázolják a filmben és a történetet is pontatlannak tartja
  • Szerinte Al Pacino gengszterszerepeivel olaszok és laitnók generációit stigmatizálta

Előzetes egyelőre nem készült, forgatási képek viszont folyamatosan érkeznek a Ridley Scott-féle House of Gucciból. Az Adam Driver, Lady Gaga, Jeremy Irons, Jared Leto és Al Pacino főszereplésével készülő film igaz történetet dolgoz fel, amikor Patrizia Reggiani 1995-ben bérgyilkossal ölette meg ex-férjét, Maurizio Guccit. Magyar premierdátumot egyelőre nem hirdettek, a tengerentúlon november 24-én debütál Ridley Scott filmje. Az alábbi képeken láthatjátok a főszereplőket, illetve a teljesen elmaszkírozott Jared Letot és a forgatáshoz nemrég csatlakozott Al Pacinót.

ewebxaxxcag9qf9.jpg

rs634x1024-210316095148-634-jared-leto-house-of-gucci.jpg

exgwtgoxaaaxm9u.jpg

Nem mindenki örül azonban a filmnek. Az elhunyt unokatestvére, Patricia Gucci Facebook posztjában sérelmezte, hogy apját (az elhunyt Maurizio nagybátyját) alacsony, túlsúlyos maffiózóként ábrázolják. Pedig Aldo Gucci, aki egy apró firenzei boltból csinált harminc év alatt nemzetközileg népszerű márkát, a valóságban magas, karcsú és kék szemű volt. Lánya az elegancia megtestesítőjének nevezi őt, akit uralkodók, államfők és hollywoodi sztárok ünnepeltek. Nem tetszik Patricia Guccinak Al Pacino szerepeltetése sem, mivel a neves színész ikonikus gengszteralakításaival (KeresztapaSebhelyesarcú) szerinte olaszok és latinók generációit stigmatizálta.

A forgatókönyvet is kifogásolhatónak tartja, mivel az alapjául szolgáló könyv szerzője sosem találkozott apjával, ellenben a gyilkosságért törvényesen elítélt Patrizia Reggianit helyezi főszerepbe. Végül kiemeli, hogy apja már nem tudja megvédeni magát a rágalmakkal szemben. A máig sikeres cég, a rokonok felkarolása és az olasz ipar fellendítése köthetők inkább nevéhez, írja. A hiteles történeti kép kialakítása miatt jelent meg 2016-os memoárja, amit sosem adott el Hollywoodnak vagy streaming platformoknak, akik haszonszerzés céljából eltorzították volna a történetet. Ti egyetértetek Patricia Guccival?