• A Kingdom Come: Deliverance 2018. február 13-án jelenik meg
  • A játék a középkorban játszódik, de fantasy elemeket nem tartalmaz
  • Új trailert is kaptunk

A Kingdom Come: Deliverance már több csúszáson is átesett – meg a fejlesztők szerint egy kisebb katasztrófán –, de úgy tűnik, a 2017-es megjelenés sem jön végül össze, merthogy a frissen bejelentett dátum: 2018. február 13. Na igen, ez elég messze van még, de ha cserébe egy olyan jó játékot kapunk, mint amilyet az alanti trailer sugall, akkor nem lesz okunk panaszra.

A Kingdom Come: Deliverance amúgy egy olyan RPG, ami a középkorban, egész pontosan 1403-ban játszódik a Cseh Királyságban, Sázava és Rataje nad Sázavou között – persze, majd másfelé is elcsatangolhatunk, de a történet itt veszi kezdetét. A sztoriban mi egy kovács fiát, Henry-t alakítjuk, aki meggyilkolt szüleiért és felégetett falujáért szeretne bosszút állni.

Ahogy azt magatok is láthatjátok, a cseh Warhorse Studios egy kanyi fantasy elemet sem csempészett bele a játékba, vagyis itt nem lesznek varázslók, sárkányok, és valószínűleg a vízbe fulladt emberek sem csámborognak vissza zombiként. A Kingdom Come: Deliverance a valósághűségre törekszik, már amennyire ez egy RPG-nél lehetséges. Ugyanakkor a trailerből áradó hangulat és az eddigi ígéretek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Witcher-sorozat egy méltó ellenfélre találhat a Kingdom Come képében. Legalábbis reméljük…