Múlt héten alapos felhajtást keltett a Microsoft Studios kreatív igazgatója, mikor a folyamatos internetkapcsolat megkövetelése kapcsán megszólalt. Szerinte mindenki túllihegi ezt az ügyet, hiszen manapság már amúgy is minden eszközünk folyamatosan az internetre van kötve; ebbe bele kell törődni, aki pedig nem olyan környéken él, ahol ez megoldott, az inkább költözzön el, mert ő biztosan nem élne ott.

Ilyen kijelentéseket maximum elvakult, teljesen tájékozatlan, szűklátókörű tizenévesektől lehet hallani valami fórumon, nem pedig a Microsoft egy vezető pozíciót betöltő tagjától, sok száz követője előtt. A cég természetesen bocsánatot kért az elhangzottakért, s kihangsúlyozták: Adam Orth nem a szóvivőjük, s semmilyen mértékben nem tükrözi a személyes véleménye a cég üzletpolitikáját.

Várható volt, hogy ennyivel még nincs elintézve a dolog, s majd egy jelképes kokit kap a feletteseitől, de a Polygon két belső forrásától is azt a hírt kapta, hogy Orthot kirúgták. A Microsoft ezt nem kommentálta, de elképzelhető, hogy ilyen publikus marhaságokért ez kijár.