Nem nagyon tudnék kapásból olyan játékot mondani, ami közel két év szünet után DLC-ket kap. Olyat pláne nem, ami még az előző konzolgeneráción jelent meg, és egy mára hallottnak nyilvánított műfajt képviselt. Pedig a Rock Band 3 pont ilyen, hiszen PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jött ki, a mára szinte kinyiffant ritmusjátékok közé sorolandó, és huszonegy hónap után három DLC-t is kap egy-egy zeneszám formájában.

Az Arctic Monkeystól az R U Mine?, az Avenged Sevenfoldtól a Shepherd of Fire, és a Foo Fighterstől a Something From Nothing a mai naptól lesz elérhető Xbox 360-ra, míg PlayStation 3-ra január 21-én érkezik meg. A zeneszámok 1,49 eurós, azaz nagyjából 500 forintos áron szerezhetők be.

És hogy miért is jön ki ez a három szám a Rock Band 3-hoz majdnem két év után? Nos, Nick Chesters, a Harmonix PR-menedzsere szerint azért, mert most kapták meg a lehetőséget, hogy bővítsék a program amúgy sem szegényes listáját olyan fan-favorit együttesek muzsikájával, mint az Arctic Monkeys, az Avenged Sevenfold és a Foo Fighters. És ugye bolondok lettek volna kihagyni az alkalmat. Na meg, kíváncsiak voltak, hogy még meg tudják-e csinálni. És képesek voltak rá. „Ez olyan, mint a biciklizés” – mondta Chesters a Gamespotnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!