Szaporodnak a nyomok a PC-s Halo 3 ügyében. Pár hónappal ezelőtt arról értesültük, hogy a Steam adatbázisában megjelent a játék, majd pedig arról, hogy a népszerű szolgáltatásban a Valve egy hivatalos csoportot tart fenn az Xbox 360-exkluzív játék számára -- most kiszivárgott egy videó, melyben állítólag a PC-s verziót láthatjuk mozgás közben.

A videót feltöltő személy szerint a felvételen egy egészen korai, alig optimalizált fejlesztői kiadás látható, mely többé-kevésbé csak arra hivatott, hogy a kezelést teszteljék. Elmondása szerint azonban ennél a fejlesztést végző Certain Affinity már jóval előrébb jár, sőt valójában már szinte készen is vannak a Halo 3 személyi számítógépekre írt kiadásával, mely a második rész elsősorban a multiplayer terén javított változatát, és az eredeti Halo: Combat Evolvedet is tartalmazza majd.

A forrás továbbá azt is közölte, hogy az átirat nagyon hamarosan meg fog jelenni, de a Microsoft még óvatos, ugyanis kíváncsiak arra, hogyan fog teljesíteni Halo: Spartan Assault. Mindez viszont nem függ össze, hiszen ha szerinte már kész van a játék, akkor miért várna a Microsoft az egyébként teljesen más stílust képviselő Spartan Assault fogadtatására; ha a játék bukta, az nem változtat azon a tényen, hogy készen van a Halo 3 PC-re, s nem fog mágikusan visszajönni a pénz, ha úgy döntenek, mégsem adják ki a cuccot.

Az átirattal már nem először kapcsolatba hozott Certain Affinity most sem válaszolt a híresztelésre, s továbbra is életben van a Microsoft korábbi kijelentése, miszerint jelenleg nem terveznek Steamen kiadni semmilyen Halo játékot.

Halo 3 -- Megjelenés: 2007. szeptember 26. -- Gépigény: nincs