• A Visceral Star Wars játékáról idén hivatalos forrásból nem hallhatunk
  • De a pletykák szerint az Egy új remény és A Birodalom visszavág között játszódik
  • Egy alvilági figurát alakíthatunk

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a következőkben leírtakat még semmilyen hivatalos forrás nem erősítette vagy cáfolta meg, éppen ezért nem csak fenntartásokkal kell kezelni, de mivel könnyen lehet, hogy igazak, spoileres információk lehetnek. Szóval elolvasni csak saját felelősségre szabad. És akkor most lássuk, mi a dörgés.

A Making Star Wars című oldalon bukkant fel az a forrás nélküli hír, ami a Visceralnál készülő, eddig jól titkolt Project Ragtag címet viselő Star Wars játék történetét taglalja. A leírtak alapján Todd Stashwick egy Dodger, azaz Svindler nevű figurát alakít, bár ez csak egy ragadványnév. Hősünk menekülni kényszerül a Birodalom elől, mert egy kis svindlivel mentesítette magát a szolgálat alól. Búvóhelyéül az alvilágot szemeli ki, ahol még jobban megtanulja, hogyan bűvölje el az embereket és dumálja ki magát a nehéz helyzetekből.

Azonban a dolgok rosszra fordulnak, amikor hazája, az Alderaan elpusztul, a túlélőket pedig körözni kezdi a Birodalom (a történet ezen szála olvasható a Leiát középpontba állító képregényben). Miután a Lázadók felrobbantják a Halálcsillagot, az Uralkodó minden erejét a terrorista csürhe üldözésére fordítja a Külső Peremvidéken. Ez egyszerre rossz és jó Dodger számára, mert a Birodalom így munkát kínál az alvilágnak.

Barátok fordulnak egymás ellen, és a Lázadóknak hála a bűnözők is hősökké válhatnak. Dodger is egyike lesz eme hősöknek, aki elvállal egy munkát Jabbának, a Huttnak, annak reményében, hogy az így szerzett pénzzel lefizetheti a korrupt birodalmiakat, és megszabadulhat a fejére kitűzött vérdíjtól. Azonban az ezzel a munkával kezdődő kalandok alatt Dodger rálel valamire, ami halálra rémíti és ami miatt kénytelen szembenézni hazája pusztulásával és önnön múltjával.

star-wars-visceral-ea-concept-footage.png

Hősünk teljes mértékben képes lesz megvédeni magát a világ nyűgjeitől, ami valószínűleg ez esetben birodalmiakat és bűnözőket fog jelenteni. Alapfegyvere egy sugárvető és egy fényostor lesz (ilyet A klónok háborúja című sorozatban láthattunk). Az egyik, már most ikonikusnak nevezett mozdulatával például a bal kézben tartott ostorral megbénítja az ellenfelét, míg a jobb kézben tartott pisztollyal kivégzi azt. Ebből is látszik, hogy Dodger nem lesz éppen egy makulátlan hős. És ez csak egy a sok lehetőség közül. Nagyon úgy tűnik, hogy a sugárvető-fénylasszó kombinálása a harcok során az egyik legfontosabb eleme lesz a játéknak.