Elképesztő hogy már több mint három év telt el azóta, hogy a Remedy bejelentette az Alan Wake-et olyan ígéretekkel megspékelve, hogy ez lesz az első játék, ami valóban kihasználja az Intel többmagos processzorainak erejét, ráadásul nemcsak hogy szép lesz, de még egy érdekes történetet is kanyarítanak hozzá. A tavaszi bejelentés óta csak teltek-múltak a hónapok, de semmit sem hallottunk Alan barátunk hollétéről, csak néhány képet kaptunk tavaly ősszel és azt az ígéretet, hogy hamarosan új információkat közölnek a srácok.

Nos, információkat mostanáig nem kaptunk, de a puffdaddysucks névre hallgató YouTube-felhasználó feltöltött egy hangulatos, bár kicsit unalmas videót, amin állítása szerint a Remedy GDC-s prezentációjának egy része látható.



A cég a videó kiszivárgása után persze azonnal cáfolta, hogy a felvétel valódi lenne, és ha figyelmen kívül hagyjuk a fejlesztők bejelentését, még akkor is sántít egy kicsit a dolog, hiszen úgy tudtuk, hogy a játék TPS-nézetű lesz. Azonban nem tudom elképzelni, hogy az, amit imént láttunk, nem az Alan Wake-ből származzon, hiszen a modellek és a hangok túl jól voltak kidolgozva ahhoz, hogy ez csak egy ügyes modifikáció legyen.