Roppant gyanús dokumentumegyüttes szivárgott ki az éjszaka folyamán az internetre, mely állítólag a 2013-ban érkező Xbox 720-at mutatja be, már-már fájó részletességgel. Az alant látható infók természetesen nem hivatalosak, így tessék őket pletykaként kezelni!

A látszólag 2010 augusztusából származó, 56 oldalas összefoglaló szerint az új gép neve Xbox 720, jövőre jelenik meg, és igyekszik minden mostani szolgáltatást és konkurenst a háttérbe szorítani. Technikai téren egy, a 360-nál hatszor (!) nagyobb teljesítményű konstrukcióról van szó, melynek szíve egy hat- vagy nyolcmagos processzor -- hogy most melyik, az az adatok szerint 2010-ben még nem dőlt el. A 2 GHz-es frekvencia mindenesetre biztosnak tűnik, csakúgy, mint a 4 GB DDR4 RAM és az Xbox 360 játékaival való teljes kompatibilitás.

Az MS szerint az Xbox 720 egy tökéletes médiacenter, ami minden más eszközt feleslegessé tesz a nappaliban: együttműködik a tévével, az okostelefonokkal, a tabletekkel, alaptartozéka pedig a Kinect 2.0, mellyel a casual réteget igyekszik megfogni a gyártó. Az új mozgásérzékelős kütyü sokkal többet fog fel belőlünk, egyszerre négy embert is észrevesz, érzékeli az ujjainkat, és olyan pontos, hogy dartsozni is lehet vele. Fontos kiemelni azonban, hogy a Kinect 2.0-t a leírtak alapján nem a kontrollerek jövőjeként aposztrofálják: az Xbox 720-hoz ugyanúgy kell egy gamepad, mint az eddigi összes konzolhoz Említenek még egy különös perifériát, aminek a neve Kinect Glasses, s mely a Google nemrég bemutatott virtuális szemüvegére hajaz legjobban. Elvileg nem startol el a 720-szal, csak valamikor utána, 2014-ben.

Az Xbox 720 elméletileg Blu-ray lejátszót is kap, támogatja az 1080p-s felbontást a játékok esetén (bár ez még nem biztos, hogy konkrétan ilyen felbontású játékokat jelent), 10 éves ciklusra készül, és mindösszesen 299 dollárba fog kerülni -- figyelem, 2010-es adatokról van szó, ez azóta minden bizonnyal emelkedett.

Ismét felhívjuk a figyelmeteket, hogy ez nem hivatalos anyag, lehet, hogy csak jól összerakott tréfa, vagy szándékos félrevezetés. Akárhogy is, a Microsofttal kapcsolatos híresztelések gyakran igazak, így akit érdekel, itt elolvashatja a teljes dokumentumot.