Az Assassin's Creed univerzuma roppant gazdag, a négy fő, és ki tudja, mennyi kisebb játék (mobilra is jött pár AC) csak egy apró töredékét képes összefoglalni. A Ubisoftnál is tudták ezt, így a kezdetben művészeti albumnak készülő kötet hamarost enciklopédiává duzzadt, melyet most Assassin's Creed Encyclopedia címen ismer a világ. A könyv csodaszép, fekete borítója alatt 256 oldalnyi tudás lapul, tele információkkal, amik kiteljesítik az impozáns lore-t.

Kódexszel díjazzák a művész asszaszinokat

Az Assassin's Creed: Revelations hazai forgalmazója, a PlayON eme remek kiadványhoz fűződő játékot hirdetett. Művészeti alkotásokat várnak Assassin's Creed: Karácsony témában, a legjobb két mű készítője pedig egy-egy Assassin's Creed Encyclopediát kap -- ez már csak azért kis nagy szó, mert a ritka könyvből összesen öt darabot hoztak Magyarországra.

A játékban résztvevők szabad kezet kapnak, csak annyi a szabály, hogy saját munkával nevezzenek. Az alkotásokat az assassin@playon.hu e-mail címre lehet beküldeni december 20. 12:00-ig (azaz idő még van, nem kell kapkodni). A győzteseket a PlayON asszaszinjai választják ki, és karácsonyra már kezünkben tarthatják a köteteket. Ezen felül természetesen felkerülnek a cég weboldalára és hírlevelére. Na, ki mivel nevez majd?

(A képek és az adatlap az Assassin's Creed: Revelationsből valók.)