Egy korszak zárult le a héten: Kodzsima Hideo hivatalosan elhagyta a Konamit, de azon nyomban új stúdiót alapított, melynek a Kojima Productions nevet adta. Az új kezdéshez a japán tervező egyelőre Tokióban keres irodát, nem túl nagyot, és olyan embereket, akikkel közösen nekiállhat játékokat tervezni. Jó minőségű dolgokat akar létrehozni Kodzsima, megőrízve, esetleg túl is lépve azt a szintet, ami eddig is jellemző volt rá. Ugyanakkor szeretne új kihívásokat és feladatokat is találni magának és csapatának. 

A Kojima Productions logója egy érdekes, absztrakt mintát árbázol, ahogy az az alábbi képen is látszik. Kodzsima elmondta, hogy mindig szerette az asztronautákat, és a logóban egyszerre meglátható egy középkori lovag vagy egy űrhajós sisak. A logó mögötti elgondolás az volt, hogy úttörő lélekkel és új technológiákkal hoznak majd létre új valóságokat a digitális világon belül, olyan valóságokat, ahova ember még nem jutott el: az ember egyszerre homo sapiens (bölcsességgel megáldott lény) és homo ludens (játékra termett lény).

A Sonyval kötött partnermegállapodásról is beszélt: több, mint tíz évvel ezelőtt kezdtek együtt dolgozni, és már a Konamival történt szakítás után számos megkeresést kapott különböző cégektől. Azonban a Sonyt már ismerte, jól tudott velük együtt dolgozni, és ebben a helyzetben úgy látta, hogy a Sony tudja biztosítani számára az a nyugodt, feszültségektől mentes munkakörnyezetet, amelyre most szüksége van. A Sonyval való együttműködés alatt Japánban fog dolgozni, de ez nem azt jelenti, hogy a csak a japán piacra készít majd játékokat. Globális piacra tervez dolgozni, és ebbe a munkába valamikor egyszer szeretné belevonni Guillermo del Torot is. Kodzsima állítja, hogy Del Toro egy nagyon tehetséges ember, aki ráadásul nagyon jó barátja is. A Silent Hills kaszája után nem tudja, hogy mikor kerül sor a következő közös projektre, de az lehet bármi: egy játék, egy mozifilm, vagy akár egy anime is.

És hogy mit hoz a jövő? Kodzsima ebben az évben lett 52 éves, és 30 éve van benne a játékiparban. Kijelentette, hogy halála napjáig szeretne játékokon dolgozni, most az új starttal nagyon magabiztosnak érzi magát. Olyan dolgokat akar létrehozni, amit még nem láttak az emberek, olyan dolgokat, amik még inkább szórakoztatóak, mint az eddig készített játékai. Annak pedig nagyon örülne, ha továbbra is számolhatna rajongóinak támogatásával. 

1450316617-hideo-kojima.jpg