• A Bafta Game Awards 2020 április 2-án kerül megrendezésre
  • Kodzsima Hideo életműdíjat kap

A japán tervezőzseni az 1980-as évek óta dolgozik a játékiparban, olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint a Metal Gear Solid széria, a törölt Silent Hills, vagy éppen a Death Stranding. Több évtizedes munkája kétségkívül hozzájárult az ipar fejlődéséhez, ezt ismeri el az a BAFTA Game Awards díj, amit a szakmai zsűri idén neki ítélt meg.

Kodzsima Hideo természetesen megköszönte a rangos elismerést: „Nagyon köszönöm ezt az értékes díjat. Megtiszteltek vele, egyúttal szeretném ezt a pillanatot megragadni, hogy az előttem díjazottaknak is megköszönjem azt, ahogy hozzájárultak az emberek szórakoztatásához, legyen ez akár mozi, televízió, vagy játék. Egyúttal szeretném az emberek támogatását is megköszönni, amit az elmúlt évtizedekben kaptam. Az elkövetkező években is fogom folytatni a munkámat, hogy új és innovatív módon járuljak hozzá a szórakoztatás világához.

hideo-kojima-to-receive-a-bafta-award.jpg

A szakember épp a napokban közölte, hogy hamarosan leleplezi legújabb projektjét. Remélhetőleg a kissé megosztóra sikerült Death Stranding után egy, a szélesebb közönségnek készülő játékkal készül, visszatérve ahhoz a stílushoz, melyben a leginkább otthon van.

Támogasd te is a PC Gurut!