• Egyszerre debütálnak a mozikban és az HBO Max kínálatában a Warner 2021-es filmjei
  • Ezek között ott van többek között a Mátrix 4, a Dűne és a The Suicide Squad is

A koronavírus-járvány sok iparágban felgyorsított bizonyos trendeket: a videojátékok esetében ez a digitális disztribúció hatalomátvétele, a jóval érzékenyebben érintett filmiparban pedig a streaming előretörése volt. Ehhez persze kellett az is, hogy a mozik bezárjanak, és továbbra sem tudni, mikor állhat helyre a régi rend – már ha helyre fog egyáltalán, a Warner ugyanis bejelentette, hogy az összes 2021-re tervezett filmjük egyszerre fog debütálni a mozikban és az HBO Max kínálatában.

komoly-dontest-hozott-a-warner-egyetlen-2021-es-filmjuk-sem-lesz-mozi-exkluziv.jpg

A sort valójában már a december végi Wonder Woman 1984 megnyitja, melynek kapcsán néhány hete jelentették be ezt a fajta kettős forgalmazást. 2021-ben pedig minden filmjükre hasonló sors vár: első körben egy hónapig fog bekerülni minden alkotás a streaming szolgáltatásba, hogy aztán több teret engedjenek a moziknak.

Az érintett filmek listája igen komoly, hiszen többek között a Mátrix 4, a Dűne, a The Suicide Squad, a Godzilla vs. Kong, a Tom és Jerry és az új Démonok között is 2021-ben érkezik. Ugyanakkor jó hír számunkra, hogy az év második felében nálunk is elérhetővé válik az HBO Max, így a havidíjért cserébe mi is otthonunkból nézhetjük majd ezen alkotásokat akár már a premier napján.