• Tarantino regényt ír Volt egyszer egy... Hollywood című filmjéből
  • Júniusban jelenik meg a könyv

Korábban találkozhattunk már ikonikus Tarantino-filmek forgatókönyvének kiadásával, most azonban prózát ír a Mester, méghozzá legutóbbi moziját dolgozza fel. Ezzel régi irodalmi hagyományt elevenít fel a rendező. Elárulta, hogy ő maga is filmkönyveken nőtt fel a hetvenes években, és sajnálja, hogy ennyire mostohán kezelik manapság ezt a műfajt, írja a NME.

A Volt egyszer egy… Hollywood két részes könyvváltozata (a második kiadás deluxe verzió lesz) a filmnél jobban elmerül majd a karakterek jellemében, ígéri az író-direktor, önálló szépirodalmi értéket kíván képviselni. Június 29-én jelenik meg a könyv a Weidenfeld & Nicolson kiadónál és remélhetőleg eljut majd Magyarországra is.

quentintarantino.jpg

Tarantino kilencedik filmje 1969-be, a hippi-korszak csúcsára és Hollywood újraébredésének hajnalára repít vissza minket. Hőseink egy karrierje végén járó sorozatszínész és titokzatos múltú dublőre, de feltűnik a vásznon számos korabeli sztár (pl. a Polanski-Tate házaspár) és a hírhedt Manson-banda is. A főbb szerepeket Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Al Pacino, Maya Hawke, Timothy Olyphant, Margaret Qualley, Scoot McNairy és Kurt Russell játsszák. 

A filmről írt méltató kritikánkat itt olvashatjátok

mag-13-19-tarantino-ss06.jpg