• A Volt egyszer egy… Hollywoodról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Tizedik filmjére több tervvel is előállt Tarantino, rendezne
    • egy korhatáros Star Trek epizódot
    • egy Kutyaszorítóban/Ponyvaregény spinoffot
    • egy Django/Zorro crossovert
    • vagy a Kill Bill folytatását
  • De ha talál egy jó horrorsztorit, biztosan azt viszi vászonra

Pályája legjobb nyitányát produkálta a Volt egyszer egy… Hollywooddal Tarantino (kritikánkat itt olvashatjátok), és bár korábban belengette, hogy megfelelő közönségsiker esetén akár már most visszavonul, végül is tervezi egy utolsó tizedik mozi készítését. Az olasz-amerikai direktor azért döntött filmes karrierjének befejezése mellett, mert meglátása szerint a legtöbb rendező egy bizonyos kor felett egyre közepesebb alkotásokkal rukkol elő, ő viszont a csúcson szeretné abbahagyni.

Hogy melyik projekt lehet a befutó egy hattyúdalra, egyelőre nagy kérdés, hiszen az évek és az elmúlt hónapok során számtalan ötletet villantott meg Tarantino. Saját bevallása szerint tervez egy erősen korhatáros Star Trek epizódot, egy Kutyaszorítóban/Ponyvaregény spinoffot, egy Django/Zorro crossovert, a Kill Bill folytatását, de gondolkodik egy teljesen más műfajú produkción is.

Friss nyilatkozatából kiderül, hogy legszívesebben régóta ígért horrorfilmjét vinné vászonra, amihez külön motivációt jelent, hogy a Volt egyszer egy… Hollywood egyik jelenete elég félelmetesre sikeredett, Tarantino szerint A texasi láncfűrészes mészárlást idézi. Most azt állította, hogy ha eszébe jut egy jó horrorsztori, biztosan azt rendezi majd meg. Ő ugyanis azonnal rohanna a moziba, hogy láthasson egy Tarantino-horrort, mondta.

image.jfif

Az ötvenhat éves művész egyébként tizedik rendezése után sem fogad majd teljes remeteséget: könyveket és színdarabokat szeretne írni a jövőben, tehát kreativitását nem fojtja magába. Esetleges sorozattervekről egyelőre nem beszélt, de őszintén reméljük, hogy sok más ikonikus filmrendezőhöz hasonlóan ő is megmerítkezik a XXI. század leginnovatívabb művészeti terepén.

quentintarantino.jpg