• Tizedik rendezése után befejezi a filmezést Tarantino
  • Kilencedik opusza, a Volt egyszer egy… Hollywood augusztus 8-án debütál a mozikban
  • Ha kiugróan nagy siker lesz, lehet, hogy már most visszavonul
  • Könyveket és színdarabokat szeretne írni a jövőben

Szomorú hírt kell közölnünk: Quentin Tarantino hamarosan befejezi a filmezést. A legendás direktor régóta beszélt már arról, hogy tizedik nagyjátékfilmje után befejezi a pályát. Szerinte ugyanis a legtöbb rendező egy bizonyos kor felett egyre közepesebb alkotásokkal rukkol elő, ő viszont a csúcson szeretné abbahagyni. Elmondása szerint már egyébként is mindent kiadott magából filmrendezőként.

quentintarantino.jpg

Hirtelen jött kijelentése azért is érdekes, mert számtalan filmtervvel rukkolt elő az elmúlt évek során, amiket augusztus 8-án debütáló kilencedik mozija, a Volt egyszer egy… Hollywood után kívánt vászonra vinni. Saját bevallása szerint tervez egy Star Trek epizódot, egy horrorfilmet, egy Kutyaszorítóban/Ponyvaregény spinoffot, egy Django/Zorro crossovert és a Kill Bill folytatását.

image.jfif

Az ausztrál GQ-nak adott nyilatkozatában egyébként még azt sem zárta ki, hogy ha kiugróan sikeres lesz a Volt egyszer egy… Hollywood, akkor már most visszavonul. 1969 Hollywoodjában játszódó alkotása egyébként nagy sikerrel debütált nemrég Cannes-ban és augusztus 8-án érkezik a hazai filmszínházakba.

Annyit azért vigasztalásképpen elmondhatunk, hogy nem remeteséget fogad a neves olasz-amerikai művész. Könyveket és színdarabokat szeretne írni a jövőben, tehát kreativitását nem fojtja magába. Esetleges sorozattervekről egyelőre nem beszélt, de őszintén reméljük, hogy sok más nagy filmrendezőhöz hasonlóan ő is megmerítkezik majd a XXI. század leginnovatívabb művészeti terepén.

mag-13-19-tarantino-ss06.jpg