A Sony a hivatalos blogján jelentette be, hogy a God of War: Ascension egy két főt támogató, de egyedül is teljesíthető játékmódot kapott Trial of the Gods néven. Ebben öt, egyre nehezedő szinten kell bizonyítanunk a rátermettségünk 15 fajta bestia ellen, mindeközben pedig még az óra is ketyeg.

Egyik szintről a másikra akkor léphetünk tovább, ha minden ellenfelet elintézünk, ám ha fűbe harapunk vagy lejár az időnk, az egész kihívássorozatot kezdhetjük elölről -- szerencsére minden lemészárolt mitológiai lény után egy kis időt visszanyerünk (ha elég gyorsak vagyunk, jutalmat is kapunk bronz, ezüst vagy arany fokozatban), illetve ha kell, hívhatjuk a kooperatív partnert is, aki nagy segítség lehet, ha el akarunk jutni az ötödik szint után ránk váró epikus főellenségig.

A Trial of the Gods a játék megjelenésekor három pályát fog támogatni (Desert of Lost Souls, Forum of Hercules, Rotunda of Olympus), de a későbbiekben ez a felhozatal bővülni fog várhatóan letölthető tartalmakon keresztül.

A Sony továbbá bejelentette azt is, hogy a kompetitív multiplayer mód játékosai egy új isteni mentort kaptak Poszeidón személyében, aki nagyobb életerőt és a víz, valamint a jég feletti uralmat tesz lehetővé. Ezen felül, aki a Gamestopnál rendeli elő a játékot, az nemcsak a Mythological Heroes pakkot kapja meg ingyen, hanem Leonidász királyt is.