• Három koreai céget, köztük a Nexont büntettek meg
  • Az összbírság mintegy 1 millió dollárra rúg

A Koreai Versenyhatóság (Fair Trade Commission, FTC) összesen mintegy egymillió dolár büntetést osztott ki három cég között, mert félrevezető módon működtették lootbox-rendszerüket. A Nextfloor (4,600 dollár), a Netmarble (55,000 dollár) és a Nexom (875,000 dollár) volt a három „szerencsés”, utóbbi a Sudden Attack praktikái miatt kapta a tetemes bírságot.

A Korea Herald jelentése szerint az említett játék lootboxai egy 16 darabos kirakó elemeit rejtették, dobozonként 0.85 dollár ellenében. Csakhogy azt nem említették meg, hogy a „véletlenszerű” alatt nem azt értették, hogy egyenlő eséllyel nyitható az összes elem, néhányat közülük csupán a ládák 0,5% eséllyel tartalmaztak. Volt olyan eset, hogy egyetlen felhasználó 430 dollárt költött a játékra, csak hogy megkapja végre a hőn vágyott darabkákat.

A portál hozzáteszi, hogy ez kihatással lehet az egész koreai játékszektorra, hiszen árthat a játékbeli vásárlásoknak – különös tekintettel a véletlenszerű tartalmakra – melyek a profitok nem kis részét teszik ki. Hogy a többi nemzeti versenyhatóság példát vesz-e koreai kollégáiktól, az egyelőre a jövő zenéje, de az biztos, hogy egyes kiadók szerint semmi baj nincs velük.

nexon-hq.jpg