Kung Fu Panda demonstrációTermészetesen, miután a különböző, kisebb-nagyobb stúdiók rávetették magukat a témára, a piac, akárcsak ugye a rajzfilmek esetében, teljesen felhígult: mostanság minden huszadik animációs alkotásra jut egy-egy nézhető, és ki tudja, hánynak kell ahhoz leperegnie a mozivásznon, hogy olyan klasszikusok születhessenek, mint a Pixar-féle már említett Toy Story, vagy éppen a DreamWorks mesekifigurázása, a Shrek. Azt még egyelőre nem tudjuk, hogy a zöld ogrét létrehozó stúdió legújabb alkotása, a Kung Fu Panda milyen lesz: a történet szerint Po (eredeti szinkronja az időnként brillírozó Jack Black), a kungfu rajongó pandamaci élete legrosszabb korszakát éli, hiszen, bár rajong a harcművészetekért, alkatából adódóan nem élhet el túl nagy sikereket. A gonosz harcos Tai Lung azonban megszökik börtönéből, és kiderül, hogy a kiválasztott, az egyetlen, aki megmentheti a világot, pont Po. Shifu (Dustin Hoffman) a harcművészetek nagy mestere, ki öt, soha nem látott tehetségű kungfu mestert képzett már ki, úgy dönt: elvállalja, hogy a világ leglustább állatából a világ legjobb harcosát faragja.

Kung Fu Panda demonstrációSztárokból, kifigurázható ötletekből tehát nincs hiány - az alkotásban a már említettek mellett felbukkan az érzéki szájú és szemű Angelina Jolie, a gyönyörű Lucy Liu, valamint az öreg korára is virtuóz Jacki Chan is - a zenéjét pedig Hans Zimmer szerezte, egy szó, mint száz, bármi lehet belőle. Azonban, miután még a filmszínházakig várnunk kell a Jack Black által alakított panda kalandjaira, legalább esélyt kaptunk rá, hogy a számítógépünkön kipróbálhassuk, hogyan fog festeni mindez a virtuális világban, egy játékba beépítve.

A gyakorlatilag összes létező platformra készülő alkotás minden változatát más és más cég készíti (a PC-set az Evil Dead Regeneration, a Fantastic 4, valamint a Gun portolásáról elhíresült Beenox vállalta magára, az aktuális generációs konzolokra - vagyis PS3-ra és Xbox 360-ra - a Luxoflux Corp. végzi a munkát, Wii-re és PS2-re az XPEC nevű cég pakolja a szenet, míg a Nintendo érintőképernyős minimasinájára a Vicarious Visions lett felkérve, akik többek között a Guitar Hero harmadik részét szerkesztették Wii-re, de közük volt az xboxos Doom 3-hoz, valamint a Jedi Knight 3 szintén Microsoft-konzolos változatához is), így kérdéses a minőség, de most mindenki tehet egy próbát: az alig 600 megás demó már szipkázható is, az elsődleges vélemények alapján azonban jobb észben tartani, hogy bizony nem túl felnőttes tartalommal állunk szemben.