Kung Fu Panda!Békés-völgyben hm... béke honol, míg egy rút napon a gonosz hóleopárd, Tai Lung be nem teszi mancsát a vidékre. Ez a kellemetlen közjáték gyökeresen felforgatja a nyugis, léhűtő, lusta és haspók Po pandamaci, civilben nudliárus életét, aki egyik napról a másikra a leghíresebb kung fu mesterek sorában találja magát, amelyet persze fenekestül felforgat, de a végén, ahogy annak egy ilyen mesében lennie kell, legyőzve önmagát és ellenségeit is hőssé avanzsál.

Az első olvasatra nem túl acélos sztori persze nyilván fordulatosabb lesz ennél a rezüménél (írója Jonathan Aibel és Glenn Berger, a King of the Hill tévésorozat egyik szerzőpárosa), a Dreamworks animációs filmjei mindig tartalmaznak sok tanulságot, megfelelő humorral és látványos külsőségekkel nyakon öntve, ezekből most se lesz hiány (főleg, hogy a helyszín ezúttal az ősi Kína). No és persze az elképesztő stáblistával, hiszen most is félelmetes szinkronhangokat hoztak össze a producerek: főhősünknek Jack Black kölcsönzi orgánumát (és az alant látható trailer alapján arcvonásait és mimikáját is), a majom mester Jackie Chan (ki más?), a vipera Lucy Liu (kis kikacsintás a Kill Billre...), a tigris Angelina Jolie, a főgonosz Ian McShane, de Dustin Hoffman (Shifu nagymester), Michael Clarke Duncan és Randall Duk Kim is ott díszeleg a pompás listán. Finom! (Azt emeljük ki külön, hogy pandánk társai nem véletlen választások, hiszen a majom, a sáska, a tigris, a daru és a kígyó a kungfu alapját képező mintegy félezer állatstílus egyike).

A készülő játékról egyelőre sokat nem tudunk, az biztos, hogy az Activision gondozza, és az is, hogy a film bemutatójával egy időben, azaz idén júniusban fog debütálni. A platformokról sincs még semmi hír, de erősen sanszos, hogy az új generációs konzolok mellett a PC sem marad ki a szórásból, hiszen eddig is rendre megkaptuk a kiadó filmadaptációit. Alant két beágyazást találtok; az első a film kedvcsinálója, igazán mókás darab (nagyobb felbontásban megtaláljátok a mozi hivatalos honlapján, amelyet amúgy is érdemes megnézni, jópofa), a második a játéké, mely úgy tűnik, grafikailag hozza az elvárható szintet, játékmenetében pedig így első blikkre sok meglepetést szintén nem mutat, platformelemekkel és verekedéssel megspékelt, mókás akció/kalandra számíthatunk.