Képzeld el, hogy évezredek múlva egy kataklizma elpusztítja a Holdat és megállítja a Föld forgását. Elég cudar lenne az élet akkor. Ezzel a koncepcióval nyit a független Donkey Crew fejlesztőcsapat játéka, a Last Oasis című MMO, amit most jelentettek be frissében, és tavasszal már játszható is lesz a Steam Early Accessben.

A Last Oasisban a Föld két félre szakadt, hogy úgy mondjam. A Nap felöli oldalon az örök világosság és forróság uralkodik, míg a sötét oldalon mindent jég borít, és a végtelen sötétség az úr. Az egyetlen élhető hely egy keskeny zóna a sötét és világos oldal között, ez a Twilight, avagy Alkony zóna, ami lassan vándorol körbe a bolygón, ahogy a Föld megkerüli a Napot.

Az emberiség maradéka ide építette fel hatalmas, mozgó városát, a Flotillát. A városban viszonylag béke honol, azon kívül viszont nomád bandák harcolnak egymással a túlélésért. A Flotilla önkéntes és kevésbé önkéntes embereket küld ki az útba eső oázisokba, hogy megleljék a továbbhaladáshoz szükséges forrásokat, de csak kevesen térnek vissza, ami veszélybe sodorja a város létét.

A játékos egy „kevésbé önkéntes” felderítőt alakít, akit kilöknek a városból. Woodpunk jellegű lépegetőket kell építenie, amikkel vándorolhat a világban, ahol bázisokat építhet, nyersanyagot gyűjthet, és persze harcolhat az ellenséggel. Ezek a lépegetők fejleszthetőek, különféle kütyüket aggathatunk rájuk, amire szükség is lesz, mert a legmagasabb szinten szabályos klánháborúk törhetnek ki, amik folyamán rengeteg nyersanyag megsemmisülhet. Szóval figyelni kell arra, kit és mivel támadunk meg, ha nem akarunk mindent elölről kezdeni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!