SangHyuk „Faker” Lee a világ egyik legismertebb és talán a legjobb League of Legends játékosa, éppen ezért több tízezrek kiváncsiak a meccseire. A koreai eSport egyesület szerződésben áll az Azubuval, miszerint Faker személyes streamje náluk kerül közvetítésre. Ez eddig tiszta sor. Azonban TwitchTv-n valaki szintúgy elkezdte streamelni Faker meccseit az OP.GG oldal segítségével, amit bárki használhat arra, hogy élőben nézhesse a kiválasztott játékos rangsorolt, vagy akár csak normál játékait is. Mindössze annyit kell tennie, hogy beírja az oldalra a játékos in-game használt nevét.

Tehát ez az anonim egyén csinált egy Twitch-csatornát Faker nevét felhasználva, és „SpectateFaker” címen közvetítette a mérkőzéseket. Az Azubu lépése erre az volt, hogy a digitális szerzői jogok megsértésére hivatkozva leállítatta a csatorna sugárzását és töröltette a TwitchTv-vel az ott található összes tartalmat. Viszont ez nem biztos, hogy tényleg jogukban állt, hiszen a Riotnak saját szabályzata van az interneten, miszerint bárki streamelhet vagy csinálhat videót YouTube-ra League of Legends meccsekből. A kérdés az, hogy mennyire etikus és kreatív nem saját tartalmat feltölteni az internetre, de tegyük hozzá, hogy a SpectateFaker csatorna ingyenes volt, bárki számára elérhető, ahogyan az OP.GG oldal is.

Amennyiben valaki más játékát közvetítenéd az interneten, lépj kapcsolatba vele, és kérj tőle engedélyt. Ez lenne a helyes lépés. Más játékos privát meccseinek műsorkénti sugárzása az interneten anélkül, hogy ő tudna róla, nem biztos, hogy kedves gesztusnak bizonyul. Komoly problémákat okozhat, mint például most is.” – nyilatkozta a Riot egyik embere.

Az elérhető források szerint az Azubunak nem volt joga lelőni a csatornát és annak tartalmait töröltetni, hiszen eddig is bárki nézhette Faker meccseit más platformon. Jelen pillanatban teljes csend van a három cég részéről, a Redditen pörögnek a hozzászólások a témában, azonban maga a poszt létrehozója és a csatorna tulajdonosa is némán várja az ügy fejleményeit.

league-of-legends-faker-transfer-640x330.jpg