Valve, Valve, rátok nem lehet haragudni. Ki emlékszik ma már a Half-Life folytatásának csúsztatására és az azt követő tömeghisztériára? Vagy, hogy még előrébb ugorjunk az időre, ki emlékszik a '97 környékén érkező lehúzó kritikákra a nagy "lambdás" játék kapcsán, amely miatt szinte az egészet alapjaiban írták újjá, hogy aztán az elmúlt évezred legmeghatározóbb programját tegyék le az asztalra? Esetleg arra, amikor megvették az ingyenes CS-t, és dobozban, pénzért árulták? Senki! Minden esetben minőségi, izgalmas, soha nem látott élményeket nyújtó szoftver lett a végeredmény, olyan, amelyről a legtöbb fejlesztő még álmodni sem mer. Milliós eladott példányszámok, tömeghisztéria, rajongók sokasága áll minden Valve termék mellett — és ez a bizony kétesélyesnek indult Left 4 Deaddel sincs másképp.

A zombis kooperatív játékot akkor dobták piacra, amikor az kis túlzással már a vécén húzta le az egymás segítésén alapuló akciójátékokat, és milliónyi példányszámban kelt el; a rajongók már most izgatottan várják egy esetleges teljes értékű küldetéslemez vagy korai folytatás hírét — azonban, ismerve a mai trendeket, sajnos jó eséllyel csak és kizárólag a DLC-kre várhatnak, amelyből e héten jön is az első, a Survival Pack, ezúttal azonban ingyen. Túlélés nevezetű új módozat, 2 teljes kampány egymás elleni játékhoz — nagyjából ezeket kapjuk, de, ismétlem, most még teljesen ingyen. Az Xbox 360-osok is megkapják a magukét, ők is április 21-én, vagyis holnap. Jó játékot!

Egy kis javítás: zorrobombernek köszönet az információért, amelyből kiderül: nem két új kampány lesz, csak az eddig még nem játszható második párost teszik elérhetővé Versus módban.