Legend: Hand of God demonstráció Érdekes, de a Legend: Hand of God, bár sokaknak nem csenghet ismerősen, már egyszer bizonyíthatott: még tavaly novemberben megjelent belőle egy német nyelvű demonstráció. Akkor bizonyára sokan úgy döntöttetek, hogy a nyelv miatt nem tesztek próbát, ami, be kell, hogy valljam, igen nagy hiba lenne. Az elképesztően modern grafikával rendelkező, a fizikával remekül operáló akció-szerepjáték ugyanis olyat tud, amelyet az elmúlt pár esztendő hasonló stílussal megáldott programjai nem voltak képesek felmutatni: lelke van.

A történet szerint az ősi birodalom végső, elkeseredett csatáját vívta a rátörő démonhordákkal, amikor az emberek királyának gyermeke, Targon és Halgan, zászlója alá gyűjtötte a törpék, emberek, és elfek porrá alázott hadait, és egy elképesztő méretű seregben egyesítve azt lassan, de biztosan felszabadította az elveszített területeket. Amikor a csata a legvadabban tombolt, Targon és testőrsége eljutott a démonok kapujához, és egy hatalmas varázslattal visszaűzték a támadókat otthonukba -- ám arra már nem találtak módot, hogy a kaput, amelyen azok átözönlöttek, bezárják. Így hát elf varázslókkal és törpe papokkal létrehozta a "Szent lángot" -- egy tisztítótüzet, amely minden démont, aki átlép a kapun, azonnal eléget, majd hűséges alattvalóinak parancsba adta, hogy építsenek egy kolostort, amely megóvja a lángot, végül pedig kardot ragadott, és testőreivel átsétált a kapun, hogy elpusztítsa a démonok hadurát, és véget vessen a háborúnak...

Ezen események után több évtizeddel vesszük fel a történet fonalát. Aris földjén béke honol, Halgan, az önfeláldozó Targon öccse vasmarokkal irányítja az országot, a baljós jelek azonban sokasodnak... A demonstrációt minden, magát a stílus rajongójának tartó illetőnek érdemes letöltenie, már csak azért is, mert itthon elvileg idén júliusban magyar felirattal debütál majd a szoftver!