A Battlefield 1 már a bejelentésekor igen nagy érdeklődésre tett szert, hiszen a konkurenciával ellentétben nem a közel vagy távoli jövőbe, hanem a múltba, az első világháború színterére viszi vissza a játékosokat. Nem csoda hát, hogy az első nyílt béta várakozáson felül teljesít.

Olyannyira várakozáson felül, hogy az EA nem is tudott megbirkózni vele és több szerverük is feladta a küzdelmet a játékosok inváziójával szemben az este folyamán. Ez persze nem csak a Battlefield 1-re, de az Origin is belassult, és Battlefield 3, a Battlefield 4 és a Madden NFL játékosai is panaszokkal árasztották el a supportot.

Egy ideig sokan egy hekkercsoportra gyanakodtak - PoodleCorp magára is vállalta a dolgot -, ám az EA ezt nem erősítette meg, persze nem is cáfolta. Akármi is áll a háttérben, az biztos, hogy reggelre sikerült elhárítani az akadályokat és a szerverek újra üzemelnek, ám a Battlefield közössége így csalódott, hogy a tegnapi nap folyamán olyan sokáig nem tudtak rákapcsolódni a játékra. Remélhetőleg, a mai nap zökkenőmentesen alakul.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!