• Szüneten van az Assassin’s Creed
  • Csak 2017-ben jön új AAA játék
  • Lehet, hogy nem éves sorozat lesz 2017-től
  • A Ubisoft szolgáltatásként kezelné az új játékokat

A Ubisoft felhozatalának eddig beton biztos pontja volt az Assassin’s Creed, amiről pontosan tudtuk, hogy minden évben legalább egy új résszel fog jelentkezni, az elmúlt esztendőkben azonban láthatóan csökkent a sorozat iránti érdeklődés, a minőségről már nem is beszélve. Más szóval, kifáradt az Assassin’s Creed, válaszul pedig a Ubisoft pihenőre küldte.

Idén nem fog megjelenni új, AAA-kategóriás Assassin’s Creed, legközelebb csak 2017-ben jelentkezik a sorozat fő sodrása, ha pedig egy kicsit mélyebben tekintünk a jövőbe, lehetséges, hogy nem éves sorozat lesz a templomosok és az assassinok küzdelmének további fejezetei.

„A célunk az, hogy ne térjünk vissza automatikusan az éves menetrendhez, de azért rendszeresen jöjjünk egy új résszel. Nem mondhatjuk azt, hogy minden évben lesz új játék.” -- mondta a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a Ubisoft Investor's Day konferencián, ahol más érdekesség is elhangzott.

A cég stratégiát vált a megjelenés utáni támogatás terén is.

Ejteni szeretnék a „kiadjuk és elfelejtjük” metódust, és helyette hosszú távon, szolgáltatásként kezelnék az egyes programokat, ahogy azt teszik a Rainbow Six: Siege-dzsel, vagy a The Divisionnel. Ez természetesen összefügg azzal, hogy az Assassin’s Creed nem biztos, hogy éves sorozat lesz, amikor visszatér.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy milyen játék érkezik jövőre, egy pletyka szerint viszont az ősi Egyiptomot vesszük célba, ahol a Witcher 3 összetettségű játékmenet vár. Meglátjuk…