• Feltámadhat a Ninja Gaiden sorozat
  • Méghozzá a Microsoft szárnya alatt, Xbox exkluzív címként
  • Legalábbis több bennfentes erre kezdett utalgatni nemrég

A Ninja Gaiden franchise igazi öreg motorosnak mondható a játékiparon belül, mely már 1988 októbere óta velünk van, és annak idején kifejezetten nagy népszerűségnek is örvendett kőkemény játékmenete valamint remek zenéi kapcsán. Ez a népszerűség azonban napjainkban elveszni látszik: az utolsó Ninja Gaiden játék, a Yaiba: Ninja Gaiden Z, még 2014-ben jelent meg, és elég vegyes kritikákat kapott, magáról az IP-ről pedig azóta sem hallani nagyon semmit.

ninja-gaiden-return-01.jpg

Ez azonban könnyen lehet, hogy hamarosan változni fog, legalábbis több megbízhatónak tartott bennfentes állítása szerint is. A PS5 devkitjét is kiszivárogtató The Drunk Cat és Logan Meyer például egyaránt utaltak rá, hogy a Ninja Gaiden a Microsoft szárnyai alatt térhet vissza Xbox exkluzív címként, és ezt a pletykát az Xbox Era néven futó kicsi, de a Microsofttal igen jó kapcsolatot ápoló YouTube csatorna készítői is megerősítették.

Fontos persze leszögezni, hogy mindez nem hivatalos információ, csak szivárgás, de valószínűleg az igazság kiderülésére sem kell már sokat várnunk, hiszen július 23-án jön a következő Inside Xbox adás, ami tökéletes terep lenne egy ilyen bejelentéshez.