Az Edge lehozott egy tízoldalas (!) előzetest a Dark Souls II-ről, melyből kiderült, hogy a Fromnál készülő akció-RPG ízig-vérig nextgen-kompatibilis játék lesz, lenyűgöző újdonságokkal. Lássuk, mit várhatunk a 2013-ban vagy 2014-ben érkező programról!

A sztori közvetlenül az első rész után veszi fel a fonalat, ám nem Lordranben játszódik, hanem egy teljesen új helyszínen, melynek neve ugyan titok, de a From szerint a játék történetének egyik legfontosabb eleme lesz a bemutatott világ. Sibuja Tomohiró nem volt túl bőbeszédű a részleteket illetően, de azt elmondta, hogy a főszerepben most is egy elátkozott karakter áll majd, aki a megváltásáért indul harcba.

A játékmenet legnagyobb változását "az idő koncepciója és léte" jelenti majd -- hogy ez pontosan hogy értendő, nem tudjuk, de állítólag a harcrendszer is fejlődésen megy keresztül, mert a csapat tagjai nincsenek megelégedve a Dark Souls nehézkes kontrolljával. Sibuja szerint a Dark Souls II sokkal egyértelműbb és emiatt élvezetesebb is lesz elődeinél, hogy több emberhez is eljusson a játék.

Lesznek vezethető járművek is: a szekeret már megerősítették, és állítólag hajókon is gondolkodnak, de még nem dolgoztak rajtuk, szóval ez még alakul majd. A játék világa nagyjából akkora lesz, mint az első részé, a fejlesztőcsapat létszáma azonban az akkori sokszorosa, ami kell is a kidolgozottabb grafika miatt.

S ha már grafika: az Edge újságírói egy tízperces demót próbálhattak ki, melyet úgy jellemeztek, mint "atletikus ugrást a látvány színvonalában". A Dark Souls II minden bizonnyal nextgen konzolokra is meg fog jelenni, hisz a beszámolók szerint fotorealisztikus kidolgozottsággal bír, amit most még csak a PC-n lehet elérni.

Mit mondhatnánk, alig várjuk, hogy saját szemeinkkel is lássuk ezen csodát. Alant az első trailer is megtekinthető.