A játékosok rengeteget sarazták az Electronic Artsot az elmúlt években, első sorban a vezetőséget okolva a bukdácsolásokért, a rossz premierekért, illetve a néha valóban felesleges multiplayer mód beépítése miatt -- de nemcsak ők, hanem a részvényesek is sokat elégedetlenkedtek a pénzügyek nem túl rózsás helyzete láttán. A figyelem középpontjába gyakran a vezérigazgató, John Riccitiello került, aki a 2007-es megválasztása óta kapott már hideget-meleget, s úgy látszik, most érezte elérkezettnek az időt arra, hogy továbbálljon.

Az Electronic Arts ugyanis bejelentette, hogy Riccitiello március 30-án hivatalosan is elhagyja a vezetőségi pozícióját, illetve lemond vezérigazgatói teendőiről. Még egy pár hétig természetesen a cégnél marad, hogy elvégezzen ezt-azt, illetve segítse az ideiglenes vezető, korábbi főnöke, Larry Probst munkáját, ameddig meg nem találják a megfelelő embert a helyére.

A kiadó a sajtóközleményben megköszönte a sok éves munkát, de udvariasan nem ejtettek szót a hibákról -- Riccitiello azonban már nem kímélte magát. Búcsúzóul szánt levelében a cég gyengélkedését, a vártnál alacsonyabb pénzügyi helyzetét nevezte meg a távozása indokául, amiért nem mellesleg teljes, 100%-os felelősséget vállalt. Lemondólevelében továbbá elmondta: bízik abban, hogy a 2014-es gazdasági évet tiszta lappal kezdhetik, és az eddigiekhez képest sikeresebben fejezhetik be.

Szó mi szó, valóban alacsonyan vannak a részvények, de lehetne még említeni a SimCity körüli mizériát, az Origin negatív fogadtatását, és úgy általánosságban azt, hogy mennyire nem szeretik a játékosok ezt a céget -- pedig Riccitiello igyekezett, s sikeresen növelte is a digitális, illetve mobiltelefonokra vonatkozó bevételeket, de mindez láthatóan nem volt elég. A távozás hírére a cég részvényei közel 3 százalékot növekedtek.

Lemondott az Electronic Arts vezérigazgatója!