• Előzménysorozatot kap A sötét kristály
  • A klasszikus bábtechnikát digitális eljárásokkal ötvözik
  • A tíz fél órás epizód augusztus 30-án egyszerre debütál majd a Netflix műsortárában

Nehéz szavakat találni A sötét kristály előzetesére. Lenyűgöző képi világot ígér a Netflix augusztus 30-án debütáló tíz részes fantasy sorozata, ami a legendás bábmester, Jim Henson azonos című 1982-es filmjének előzménytörténetét viszi vászonra. A főszerepben három tünde látható, akik a varázslatos univerzum elnyomói ellen szítanak lázadást.

Már az eredeti alkotás is különleges vizualitásáról volt híres (előzetesét alább láthatjátok), a netflixes széria alkotói pedig folytatják a kultikus mű hagyományait. Az Age of Resistance (Az ellenállás kora) alcímre hallgató sorozatban megtartják az eredeti bábtechnikát, de számos digitális eljárással frissítik fel a képeket.

Elég parádés színészgárda kölcsönzi a hősök hangját: Taron Egerton, Nathalie Emmanuel, Donna Kimball, Helena Bonham Carter, Natalie Dormer, Mark Hamill, Mark Strong, Alicia Vikander, Andy Samberg, Anya Taylor-Joy, Hannah John-Kamen, Keegan-Michael Key és Simon Pegg is megszólal a produkcióban. A tíz fél órás epizód egyszerre debütál majd a Netflix műsortárában.

the-dark-crystal-age-of-resistance-53019-1-625x352.jpg