A kiadó idén még biztosan nem fogja elkészíteni az új felvonást, de az eszükben sincs, hogy sokáig üldögéljenek az érdekes koncepción. A cég jelenleg is azon van, hogy megtalálja a megfelelő fejlesztőcsapatot, akik egy méltó folytatást tudnak letenni az asztalra.

„Meg kell találunk a legjobb csapatot a folytatáshoz; számos opciót figyelembe fogunk venni ezzel kapcsolatban. Az elmúlt 24 órában többen is megkerestek, akik látszólag nagyon jól ismerik ezt a terméket, de azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy ezekből a tárgyalásokból mi fog kisülni.” -- Lars Wingefors, a Nordic Games vezérigazgatója.

Wingefors elmondása szerint szeretnének együtt dolgozni a Crytek USA csapatával, ahol a bezárt Vigil Games számos fejlesztője talált új munkahelyet. Ők tudják talán a legjobban, hogy mit szeretnének kezdeni a folytatásban, de a licenc beható ismerete még nem garancia arra, hogy rájuk esik majd a választás. Egy jó megállapodásra van szükség, s ha valaki tud jobb ajánlatot, mint a Crytek, akkor velük fognak dolgozni. Lesz tehát Darksiders 3, de nem mostanában, mert egyrészt sok tárgyalásra van szükség, másrészt pedig -- személyi számítógépek mellett -- már következő generációs konzolokra szeretnék kiadni a folytatást.

A Nordicnak mellesleg hasonló tervei vannak a szintén náluk lévő Red Faction-sorozattal is, de erről sincs még igazából mit mondani, csak annyit, hogy igyekeznek visszatérni a gyökerekhez, a Armageddon ugyanis visszalépés volt. Az új játékot egy független európai csapat szeretné tető alá hozni, de hogy kiről van szó, az még titok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!