Az EA-t lehet szeretni vagy utálni, de azt nem elismerni, hogy mostanában jó úton haladnak, több, mint egyszerű elvakultság. A kiadóóriás igen kellemes irányba indult el (ennek eredményeképpen pedig be is tudott zsákolni pár olyan fejlesztőbrigádot, mint a Valve vagy az id Software...), és sokan úgy gondolják (gondoljuk), hogy ehhez igenis komoly köze van John Riccitiellonak, a vállalat aktuális atyaúristenének - aki azon kívül, hogy rokonszenves nézeteket vall, nagyon szeret csacsogni, vagy, valljuk be, dicsekedni.

Egy interjúban egy rámenős riporter (mindjárt pirulok, ne gondoljatok rám, ez most nem én voltam) addig-addig nyúzta "Johnny fiút", míg végül közölte, hogy a készülő program, amely a kiadó második nagy MMO reménysége a Warhammer után, és a Lucas Arts - EA barátság nevében fejleszt a BioWare "az a játék, amelyre a legtöbben gondolnának". Miután a két cég (mármint a Baldur's Gate-esek, meg a fénybicskások) eddig csak egy projekten dolgoztak együtt, és miután mindenki a KOTOR folytatását várta a dologtól, így szinte biztos, hogy ez azt jelenti: igen, készül egy új KOTOR, és igen, szomorú, de ez bizony MMO lesz. Minden vállalat vérszemet kapott a WOW sikere után - hámozgatják tovább a beszélgetést -, az EA pedig valóságos kényszerhelyzetben van: az Activision - Blizzard a piac (utánuk) legnagyobb kiadója, nekik pedig már van egy World of Warcraftjuk...

Reméljük, hivatalos megerősítés is lesz hamarosan, addig pedig gyönyörködjetek az előző két részben, amelyek hangulatáról nem szükséges mesélni senki számára...!