Bár nem először szerepelt női katona a Call of Duty szériában, a Sledgehammer Games azzal mindenképpen első lett, hogy az Advanced Warfare-ban először kapott fontos szerepet egy nő, név szerint Ilona, aki szinte az egész játékon átkísér minket.

„Manapság azt láthatod, hogy a nők szerepe a hadseregben igencsak fontos, és ezt szerettük volna átemelni az Advanced Warfare-ba” – mondta a GamesIndustry-nak Michael Condrey, a Sledgehammer társalapítója és stúdiófőnöke. „Így próbáljuk megmutatni, hogy hiszünk azokban a nőkben, akik játszanak, játékot szeretnének fejleszteni, vagy a világot akarják megvédeni a valódi harctéren.”

Eztán kifejtette, hogy szeretnék ezt továbbvinni a következő általuk fejlesztett Call of Duty-ba, ami a menetrend szerint jövőre fog megjelenni – hiszen idén az Infinity Ward a soros, az ő, eddig ismeretlen CoD-juk fog megjelenni, feltehetőleg valamikor ősz környékén. Hogy abban is kapunk-e egy erős, fontos női karaktert, azt egyelőre nem tudni. Nektek mi a véleményetek a dologról?