Lindsay Lohan már 2013-ban is azzal fenyegetőzött, hogy bepereli a Rockstart és a Take-Twot, miután a GTA 5 egyik karakterében, a piros bikinis Lacey Jonasban magára ismert. A szavakat 2014-ben követte tett, és a botrányhősnő valóban bíróságra vitte az ügyét, amiben most, két évvel később születet ítélet.

Pontosabban fogalmazva, a bíróság egyszerűen ejtette az ügyet. Az ok egyszerű: a New York-i személyiségi jogok törvénye értelmében csak kereskedelem vagy reklám céljából nem lehet használni engedély nélkül egy ember portréját, képét vagy hangját, ám a Rockstar nem használta fel se Lohan arcát, se hangját, sőt, még a nevét sem. Ehhez még hozzájön az egyedi sztori, a karakterek, a dialógok a környezet és a játékosok szabadsága, így a GTA 5 teljes mértékben fikciónak és szatírának minősíthető a bíróság véleménye szerint.

Érdemes még megemlíteni, hogy Karen Gravano, a Maffiózófeleségek sztárja is pert indított a csapat ellen anno, akinek ügyét most szintén ejtette a Legfelsőbb Bíróság, ugyanazon okokból, mint Lohan esetében.

Az értesülések szerint mind Lohan, mind Gravano ügyvédjei fellebbezést terveznek, szóval az ügynek valószínűleg még koránt sincs vége.

lindsay-lohan-gta-5.jpg